جزییات خصوصی‌سازی در صنعت برق
درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
آرشيو وبلاگ
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان صنعت برق و آدرس bargh812.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 2
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 3
بازدید ماه : 3
بازدید کل : 6858
تعداد مطالب : 10
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

خبرنامه وبلاگ:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید


صنعت برق
همه چیز راجع به صنعت برق
جمعه 20 بهمن 1391برچسب:, :: 11:11 ::  نويسنده : نرگس عطایی       

 

از واگذاری نیروگاه‌ها چه خبر؟ این سوالی است که محور سخنرانی مقامات وزارت نیرو در کنفرانسی با محوریت «صنعت برق» قرار گرفت. بر اساس گزارشی که امسال از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس منتشر شده، تجارت جهانی، خصوصی‌سازی و آزادسازی صنعت برق نشان می‌دهد که در دهه‌های 1980 و 1990 نارضایتی و ناکارآمدی بخش برق دولتی در ارائه خدمات در این صنعت، سیاست‌گذاران برخی کشورها را به فکر استفاده از بخش خصوصی در صنعت و خدمات مرتبط با آن انداخت.

 

هر کشوری با توجه به ساختار حکومتی و وضع اقتصادی و اجتماعی جامعه نسبت به واگذاری خدمات دولتی به بخش خصوصی برنامه‌ریزی‌های متفاوتی را انجام دادند. در این میان، بر اساس اصل 44 قانون اساسی ایران و کاهش تصدیگری دولت، گزارش‌های متفاوتی از روند اجرای این قانون از سوی وزارتخانه‌ها اعلام می‌شود. وزیر نیرو در رابطه با رویکرد این وزارتخانه در زمینه خصوصی‌سازی می‌گوید: رویکرد سال‌های اخیر صنعت برق بر مقوله خصوصی‌سازی و بهره‌گیری از توانمندی‌های بخش خصوصی و غیردولتی و ایجاد شرایطی برای جذب سرمایه‌‌گذاری‌های داخلی و خارجی در این صنعت بوده است.
44 نیروگاه آماده واگذاری

 

 

 
به گزارش «دنیای اقتصاد»، مجید نامجو با بیان اینکه در حال آماده‌سازی نیروگاه‌ها و شرکت‌های توزیع برای واگذاری به بخش خصوصی هستیم، افزود: هم اکنون 44نیروگاه به ظرفیت 34هزار مگاوات با اعتبار 220هزار میلیارد ریال برای واگذاری آماده می‌شوند.وی که در بیست و هفتمین کنفرانس بین‌المللی برق سخن می‌گفت، ادامه داد: همچنین 17نیروگاه به ظرفیت 16هزار مگاوات به ارزش 90هزار میلیارد ریال از سوی سازمان خصوصی سازی واگذار شده است.وی با بیان اینکه از 44نیروگاهی که در دستور کار واگذاری است، 10نیروگاه از طریق بورس یا فرابورس عرضه می‌شود، گفت: 34 نیروگاه دیگر نیز از طریق مزایده واگذار می شوند.
وي با اعلام اینکه مطابق اهداف برنامه پنجم توسعه باید تا پایان سال جاری 27نیروگاه به بخش خصوصی واگذار شود، تصریح کرد: تاکنون قیمت گذاری 21نیروگاه به پایان رسیده و ارزیابی ارزش 6نیروگاه دیگر هم در دست اجرا است. نامجو در مورد واگذاری شرکت‌های توزیع برق نیز گفت: برای تسهیل در واگذاری شرکت‌های توزیع نیز آماده سازی‌های لازم صورت گرفته و باید گفت که تاخیر در واگذاری این شرکت‌ها به دلیل حساسیت بالایی است که واگذاری این شرکت‌ها دارد.
ظرفیت 67هزار مگاواتی نیروگاه‌ها
وزیر نیرو ظرفیت نیروگاه‌های کشور را بیش از 67هزار مگاوات اعلام کرد و گفت: با وارد شدن نیروگاه‌های «گتوند» و «سیاه‌بیشه» تا پایان سال جاری ظرفیت نیروگاه‌های کشور به 70هزار مگاوات خواهد رسید. وی اما میزان تلفات برق در شبکه را 49درصد دانست و گفت: این میزان تا پایان برنامه پنجم توسعه باید به 14درصد برسد.
درخواست وزیر از بخش خصوصی
وزیر نیرو اصلاح قیمت برق و هوشمندسازی شبکه‌ها، گسترش نیروگاه‌های تولید همزمان برق حرارتي و تولید پراکنده و کاهش تلفات برق را از اولویت‌های وزارت نیرو دانست و تاکید کرد: انتظار ما از شرکت‌های بخش خصوصی این است که با تمرکز بر این نیازها، همسو با صنعت برق کشور حرکت کرده و در همه این موارد فعالیت کنند. وزارت نیرو نیز منابع مالی خود را برای پروژه‌هایی نظیر ساخت کنتورهای هوشمند و تبدیل نیروگاه‌های کشور به سیکل ترکیبی اختصاص دهد.
مدیرعامل توانیر نیز در این مراسم با اشاره به واگذاری 60درصد نیروگاه‌های برق به بخش خصوصی از برنامه‌ریزی برای واگذاری شرکت‌های توزیع برق خبر داد و گفت: در حال حاضر یکی از اهداف توسعه صنعت برق مشارکت و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است. همایون حائری با اشاره به بسترسازی و رفع برخی از موانع برای واگذاری شرکت‌های توزیع برق به بخش خصوصی گفت: در شرایط فعلی بخش خصوصی در زنجیره تولید، انتقال و توزیع برق نقش اساسی را ایفا می‌کند. وی همچنین از صادرات گسترده خدمات فنی و مهندسی، همچنین تجهیزات و کالاهای توزیع، انتقال برق از سوی بخش خصوصی خبر داد. وی با اشاره به پشت سرگذاشتن تابستانی بدون خاموشی برنامه‌ریزی شده در سطح شبکه انتقال و توزیع برق گفت: در شرایط فعلی یکی از سیاست‌های کلان وزارت نیرو افزایش ظرفیت تولید برق کشور است، به طوری که هم اکنون ایران بزرگترین تولیدکننده برق در منطقه خاورمیانه و پانزدهمین قطب تولید برق جهان است. حائری از افزایش ظرفیت تولید برق ایران به بیش از 70هزار مگاوات تا پایان سال جاری خبر داد و تاکید کرد: ‌ظرفیت تولید برق در مقایسه با سه دهه گذشته بیش از 10برابر افزایش یافته است.
در ادامه این مراسم محمد بهزاد، معاون وزیر نیرو در امور برق با بیان اینکه به طور متوسط سالانه باید 5هزار مگاوات برق به ظرفیت نیروگاه‌های کشور اضافه شود، گفت: تحقق این امر نیازمند 7500 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری جدید است.
وی ادامه داد: صنعت برق کشور 112سال سابقه تاریخی دارد و در 60سال اول (تا دهه 40) ایجاد نیروگاه‌های کوچک توسط بخش خصوصی و با دخالت محدود دولت در حد صدور مجوز و ایجاد روشنایی معابر عمومی بود و برق کالای تجاری محسوب می‌شد؛ مصرف‌کننده پول برق را می‌پرداخت بخش خصوصی سود آن را می‌برد و دولت مالیات می‌گرفت. در ماده 2 تعرفه سال 1319 برای هر کیلووات برق سه ریال اخذ می‌شد. وی افزود: به مرور روند مصرف برق از سال 46 تاکنون به سرعت رشد کرد، به طوری که در سال 90 میزان پیک مصرف برق به 42 هزار و 248 مگاوات رسید. در تابستان سال 91 نیز پیک مصرف برق به میزان 43 هزار و 337 مگاوات بود.
ضرورت متنوع سازی سبد انرژی
معاون وزیر نیرو با بیان اینکه پیش بینی می شود تا سال 2050میلادی بیش از 50درصد از انرژی‌های جهان توسط انرژی‌های نو تامین شود، گفت: در شرایط فعلی 209 مگاوات برق تجدیدپذیر در سطح کشور تولید می‌شود و تا پایان برنامه پنجم حدود 5درصد ظرفیت تولید برق توسط انرژی‌های نو و تجدیدپذیر تامین خواهد شد. اما در کل باید به دنبال برنامه جدیدی برای تولید برق باشیم.
وی با اشاره به ضرورت متنوع سازی سبد انرژی تاکید کرد: امروزه کشورهای دنیا به دنبال ایجاد نیروگاه‌های گازی، اتمی، تجدیدپذیر و ... برای تامین برق هستند، اما باید استفاده از سبد متنوع از انرژی در دستور کار قرار گیرد.
حاشیه‌های صحبت‌های وزیر
توافق برقی با هندی‌ها، نحوه وصول مطالبات برق از کشورهای همسایه، تبدیل صادرات گاز به برق نیز از محورهای خبری است که وزیر نیرو در حاشیه این کنفرانس به خبرنگاران در رابطه با آن توضیح داد. وزیر نیرو با اشاره به توافق برای ساخت نیروگاهی در ایران با سرمایه هندی‌ها، از صادرات دو هزار مگاوات برق به این کشور از مسیر پاکستان با خطوط زیردریایی خبر داد.
وزیر نیرو افزود: در برنامه دراز مدتی که با هند تدوین کردیم قرار است که نیروگاهی با سرمایه آنها ساخته شود که دارای ظرفیت شش هزار مگاواتی باشد.نامجو افزود: چهار هزار مگاوات برای مصرف داخل و صادرات به سایر نقاط مصرف می‌شود و دو هزار مگاوات از برق تولیدی به هند از طریق پاکستان یا از طریق کابل دریایی صادر می‌شود.
وی درباره احتمال تبدیل گاز به برق برای صادرات تاکید کرد:‌ یکی از روش‌های صادرات انرژی از طریق برق است؛ یعنی گاز را تبدیل به انرژی برق می‌کنند و از طریق کابل صادر می‌شود.
وزیر نیرو افزود: تبدیل گاز به برق برای صادرات یک کار عرف است که در دنیا انجام می‌شود و ایران هم باتوجه به اینکه امسال مرز صادرات برق را به 7/8 میلیارد کیلووات ساعت خواهد رساند، در این زمینه برنامه‌ریزی دارد. نامجو تاکید کرد: ‌بنا داریم میزان صادرات برق را تا پایان سال به 10میلیارد کیلووات ساعت برسانیم.نامجو درباره بدهی کشورهای همسایه در حوزه صادرات برق ایران از جمله عراق گفت: در رابطه با تحریم‌ها مشکلاتی پیش آمد که تعادل بین دریافت‌ها را بر هم زد. وزیر نیرو همچنین در مورد میزان بدهی‌ها گفت: میزان بدهی‌ها به کمتر از 500میلیون دلار رسیده و اخذ طلب‌ها ادامه دارد.
 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه: